PRIPREME ZA ZIMU: I centar Beograda će grejati “Smederevac”

Iako nadležni najavljuju da energenata za zimsku sezonu ima dovoljno i da neće biti restrikcija struje, zbog gasne krize izazvane ratom u Ukrajini, Beograđani su rešili da se na vreme pobrinu da im stanovi budu topli.


Poslednjih dana beleži se veći broj poziva Komunalnom preduzeću “Dimničar” i to od građana koji su, prvi put ove godine, rešili da očiste dimnjake i nalože Smederevac, ako se radijatori u stanu ohlade. Posle mnogo godina odžačari se penju na krovove zgrada i u užem gradskom jezgru.

Osim poziva građana koji imaju individualna ložišta, javljaju se i upravnici zgrada tražeći čišćenje kanala u višespratnicama. Redovno čišćenje i briga o dimnjacima svake godine doprinosi štednji i optimalnom korišćenju energenata, što nije slučaj kada je ložište zapušteno.

Dimničari izlaze na teren dan po prijemu poziva, kada se poveća broj čeka se dva-tri dana, a u “piku” sezone, kada dnevno bude i više od 200 građana koji okrenu broj, čekanje može potrajati i do pet dana.

U smederevskoj fabrici koja proizvodi šporete na čvrsto gorivo kažu da je ogromna potražnja za njihovim proizvodima, ne samo u Srbiji, već i u Evropi.


Izvor:novosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)