DECA ČEKAJU! Da li ima mleka u Smederevu?

Većina rafova u smederevskim marketima, kada je reč o mleku, je prazna. Ono što se još može pronaći su po koje biljno koje staje oko 350, odnosno čokoladno mleko, kao i mleka od dva decilitra.


Sredinom dana obišli smo nekoliko prodavnica kako bismo proverili kakva je situacija, a ono što smo zatekli bilo je i očekivano.

Mleka nije bilo “ni za lek”.

Roditelji, ali i bake i deke su očajni, a od njih saznajemo da danima jurcaju za mlekom. U “Lidlu” smo sreli vremešni par koji je već danima u potrazi za dugotrajnim mlekom junior kojeg nema niti se zna kada će se ono pojaviti u prodaji.

– Teški hohštapleraj šta nam rade, zamolili smo u obližnjim radnjama da nam ostave bar litru juniora, iako imamo unuke od dve i od četiri godine koje vole da piju mleko. Ljudi su nam obećali, ali džaba kad im ne stiže. Mi odrasli i možemo bez ove namirnice, ali deca ne mogu. Sve nam se čini da je ovo početak i ko zna šta će još da nam zafali. Jogurta za sada ima, ali pitanje dokle će ga biti – objašnjavaju ovi baka i deka.

Napominjemo da je ovo trenutni presek i to u prodavnicama koje smo naveli tako da ne znači da u momentu kada budete čitali tekst, situacija neće biti drugačija.

Podsetimo, nestašica mleka pravda se činjenicom da je smanjen broj muznih krava. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, njihov broj je smanjen za 55.000, a u oko 10.000 gazdinstava je proizvodnja mleka ugašena. Kako to odjednom, ne znamo?!


Izvor:tvsuper.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)