Treći muzički festival “Tvrđava muzike” od 8. do 10. avgusta

Muzički festival „Tvrđava muzike“, u svom trećem izdanju, održaće se u periodu od 8. do 10. avgusta. Tokom tri festivalske večeri, u Malom gradu Smederevske tvrđave koji pleni svojim ambijentalnim osobenostima, ali i se ističe i po izvanrednim akustičkim svojstvima, što ga čini idealnom lokacijom za realizaciju muzičkih događaja, publika će imati prilike da uživa u koncertima koji govore o držanju do umetničkih kvaliteta i istraživačkom pristupu muzici kao polju neiscrpne inspiracije.


Ovogodišnju „Tvrđavu muzike“ će 8. avgusta otvoriti koncert benda Miško Plavi Trio koga čine vrhunski i afirmisani muzičari: Miško Plavi, Vasil Hadžimanov i Srđan Dunkić Johnny. Koncert počinje u 21 sat.

Miško Plavi je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika… Gost na koncertu trija Miško Plavi je Ana Stanić. Vasil Hadžimanov je proslavljeni kompozitor i pijanista. Osnivač je Vasil Hadžimanov benda, a nastupao je sa najpoznatijim umetnicima svetske i regionalne muzičke scene.  Srđan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji. Nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama. Njegov stil sviranja karakteriše visok tehnički nivo i virtuoznost.

Druge večeri „Tvrđave muzike“, 9. avgusta sa početkom u 21 sat nastupiće sastav Dinamika music, električni gudački kvartet predvođen DJ-em, koji „sjedinjuje muziku kroz vreme, od Vivaldija do Majkla Džeksona“.

Dinamiku čine akademski muzičari školovani na akademijama u zemlji i inostranstvu i tokom svojih karijera se usavršavali i sarađivali sa Leonidom Bernštajnom, Serđuom Čelibidakeom, Kristofom Ešenbahom, Zubinom Mehtom, Martom Argerič, Rostropovičem. Dinamika music svira na električnim violinama, što im daje poseban zvuk i dinamičnost, a mesto dirigenta zauzeo je priznati DJ Grappelli koji je originalno obradio sve numere za električni sastav.

Iste večeri, sa početkom u 22 sata, koncert će održati grupa OPS. Lazar Džamić, markentiški konsultant i pisac, u svojoj knjizi CVJEĆARNICA U KUĆI CVEĆA, piše da je OPS, najbolji domaći rok bend za koji niko nije čuo!, a pritom pod domaći podrazumeva Ex-YU prostor.

Završni koncert u okviru ovogodišnje „Tvrđave muzike“ održaće 10. avgusta sa početkom u 21 sat popularni bend „Ničim izazvan“.


Izvor: tvsuper.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)