SMEDEREVO: Tukli se zbog šećera, reagovala policija!

Nestašica šećera uzima maha, a među građanima vlada panika, koja je počela da kulminira.


Već skoro dve nedelje prazni su rafovi na kojima treba da stoji šećer. Nestašica vlada u celoj Srbiji, i uprkos tome što iz Vlade Srbije tvrde da šećera ima, realnost je drugačija.

Trgovine u Smederevu nisu dobile šećer još od početka maja, a kako stvari stoje, situacija se za sada neće promeniti.

Juče su određene količine šećera stigle u jednom lancu marketa, ali prema našim informacijama, građani su sve razgrabili za nešto više od pola sata.

U jednom od objekata prodavačica kaže da su kupci iz okolnih zgrada videli kada je stigao kamion, i u roku od nekoliko minuta market je bio prepun.

“Nismo stigli ni da otpakujemo šećer. Kupci su sami otvarali pakete i vadili pakovanja po jedan kilogram. Svako je mogao da kupi samo 4 kilograma”, navodi ona.

Da stvari izmiču kontroli potvrdio je i slučaj u marketu na Papazovcu, gde je došlo do fizičkog obračuna besnih kupaca. Zbog incidenta je reagovala i policija.

Cena šećera je ograničena od prošle jeseni, ali uprkos tome pojedini marketi u kojima ima šećera u rinfuzu, prodaju po ceni od 130 do 150 dinara za kilogram. Zbog toga nadležni najavljuju pooštrene inspekcijske kontrole maloprodajnih objekata.


Izvor:tvsuper.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)