Vučiću, ljudi ti umiru ispred ambulante!

Muškarac koji je ovog jutra preminuo u redu ispred kovid-ambaulante na Voždovcu druga je osoba koja je u poslednjih nedelju dana preminula na ovaj način, podseća Nova.rs.


Prethodno je, kako je naš portal pisao, 9. januara ispred kovid ambulante u Ulici kneza Danila, u beogradskoj opštini Palilula, preminuo muškarac. Kako je navedeno, čovek nije preminuo od koronavirusa, ali je višesatno čekanje u redovima sigurno doprinelo njegovoj smrti.

Danas se ponovila slična situacija. Kako su preneli mediji, jedan muškarac preminuo je dok je čekao u redu ispred kovid ambulante u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu.

Nova.rs se temom nehumanog tretmana pacijenata bavio u više navrata.

Naši reporteri su u redovima ispred kovid-ambulanti proveli više sati i o tome su u više navrata izveštavali.

“Bio sam u dva rata (ne svojom voljom), ali ono gaženje ljudskog dostojanstva koje sam doživeo tokom skoro desetosatnog čekanja u kovid ambulanti u Borči malo se s čim može uporediti. I to ne krivicom lekara i sestara”, navodi se u tekstu našeg kolege Saše Stajića, koji je izazvao veliko interesovanje čitalaca.

Muškarac preminuo ispred kovid ambulante na Voždovcu

Pisali smo i o tome kako odluka ministarstva zdravlja – aktuelna od početka epidemije u Srbiji – da se ne priznaju kovid testovi iz privatnih laboratorija, ovih dana, tokom poplave slučajeva omikron soja u Srbiji, dobija na punoj težini: građani satima čekaju u redu ispred kovid ambulanata samo da bi potvrdili ono što već znaju – da su pozitivni na koronavirus. U međuvremenu, stanje im se samo dodatno pogoršava.

Dva su problema svima evidentna: u lanac testiranja ne uključuju se privatne zdravstvene ustanove, ne otvaraju se nove kovid ambulante, a omikron soj, najzarazniji do sada stvara ogroman pritisak na zdravstveni sistem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.