DS SMEDEREVO: Vlast SNS-a zvanično ojadila grad za još 322 miliona dinara!

Gradska organizacija Demokratske stranke u Smederevu obratila se građanima saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti:

Vlast Srpske napredne stranke već deceniju vrši bezočnu pljačku građana Smedereva, a najnoviji izveštaj Državne revizorske institucije tu pljačku još jednom nedvosmisleno potvrđuje.

Prave demokrate posebno vređa činjenica da su aktuelni pljačkaši narodnih para isti oni “žuti lopovi” koji su u vreme vlasti Demokratske stranke koristili stranačke funkcije za lično bogaćenje, a nakon smene vlasti 2012. godine ubrzo prešli u Srpsku naprednu stranku, gde su zauzeli nove visoke funkcije, pa preko partije i bratije nastavili otimačinu, uvećavajući svoje bogatstvo na štetu građana.

Demokratska stranka je mnogo puta do sada upozoravala javnost na kršenje zakona prilikom trošenja sredstava iz budžeta grada Smedereva, ali gradski čelnici nisu posustajali u nameri da novac poreskih obveznika potroše bez pokrića.

Prema izveštaju Državne revizorske institucije Grad Smederevo je u 2019. i 2020. godini, zaključio ugovore u vrednosti od čak 321,62 miliona dinara, kršeći zakone Republike Srbije.

Grad je na različite usluge bacio 20 miliona dinara, bez sprovedenog postupka javne nabavke, i to za: internet, fiksni telefon, obezbeđenje, reprezentaciju,…

U sprovedenim postupcima javne nabavke Gradska uprava je prekršila zakonske odredbe prihvatajući ponude od ponuđača koji nisu ni ispunjavali uslove učešća na konkursu, a neki od njih nisu imali ni dozvolu za obavljanje delatnosti u skladu sa propisima.

Rukovodstvo grada Smedereva je trošilo novac iz budžeta građana bez izdavanja računa i bez ispravne računovodstvene dokumentacije, očigledno sa ciljem prikrivanja finansijskih malverzacija.

Zbog pljačke otkrivene u izveštaju Državne revizorske institucije, gradska organizacija Demokratske stranke poziva gradonačelnika Smedereva Jovana Beča da podnese neopozivu ostavku.

Pozivamo građane Smedereva da na predstojećim izborima, u aprilu, zaustave dalji sunovrat države, vođene neukim kadrovima, koji su se domogli funkcija kupljenim diplomama i partijskom knjižicom.”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.


Izvor:tvsuper.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)