FILMSKA POTERA: Vozač kamiona sa 1,76 promila bežao od policije

Filmska potera dogodila se sinoć u večernjim satima na Ibarskom magistrali u mestu Mrčajevci, kada su pripadnici saobraćajne policije pokušali da zaustave vozača kamion koji se oglušio o njihove naredbe, nakon čega je nastala potera.


Vozač kamiona kretajući se iz pravca Kraljeva ka Čačku pod dejstvom alkohola pokušao je da pobegne saobraćajnoj policiji uopšte se ne obazirući na upozorenja, zatim je policija sela u automobil prateći ga pod rotacijom naredna dva-tri kilometra pokušavajući da ga zaustavi.

“U pitanju je čovek iz Mrčajevaca. Bežao je kamionom par kilometara nije želeo da zaustavi vozilo, jedva smo ga stigli. Zaustavio se u tek Donjoj Gorevnici i utvrđeno je da ima 1,76 promila alkohola u krvi, priveden je u policijsku stanicu gde je zadržan na trežnjenju. U poslednje vreme takvih vozača ima previše u saobraćaju i prave su tempirane bombe za ostale učesnike”, rečeno je agenciji RINA u policiji.

Prema Zakonu, za bežanje službenom licu kazna je 30.000 dinara, a za vožnju pod dejstvom alkohola 100.000.

Takođe, vozaču preti i 10 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom i 20 kaznenih poena, kao i trajno oduzimanje vozačke dozvole, što će u postupku utvrditi sud.


Izvor:kurir.rs

BONUS VIDEO: Amerika vrši testove nad nama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.