UMRLA OTPUŠTENA RADNICA: Postala tehnološki višak, pa se šlogirala

Preminula je Marija Stakić (1978), majka troje dece, koja je nedavno nakon 15 godina staža proglašena tehnološim viškom u pogonu italijanske firme Valy d.o.o. u Loznici. Ona je umrla od posledica visokog krvnog pritiska i moždanog udara, saopšteno je iz Udruženih sindikata Srbije Sloga.


„Sa velikom tugom primili smo vest da je Marija Stakić (1978), majka troje dece, koja je nedavno nakon 15 godina staža proglašena tehnološim viškom u pogonu italijanske firme Valy d.o.o. u Loznici preminula od posledica visokog krvnog pritiska i moždanog udara“, saopšteno je iz Sindikata.

Dodaje se da je ona „prva žrtva zdravstvenih posledica nakon nehumanog i nezakonitog kriterijuma kojim je izvršena selekcija tehnološkog viška i otpuštanja radnica u Italijanskoj kompaniji „Golden Lady“, koja se bavi proizvodnjom čarapa, ženskog i muškog rublja“.

„Preminuloj radnici niko iz Valija nije verovao da ima zdravstvenih problema. Mislili su da glumi, zbog čega je bila izložena diskriminaciji, premeštanju iz pogona u pogon, a kada je zatražila da bude oslobođena treće smene, otpuštena je iako je i ranije imala ozbiljnih povreda na radu u toj kompaniji poput povrede ligamenata – tetiva na mašini“, navode iz Sindikata „Sloga“.

Udruženi sindikati Srbije 2Sloga“ ovim povodom izražavaju najdublje saučešće porodici preminule radnice i pozivaju sve poslodavce širom Srbije da ne slede nehumano ponašanje kompanije Valy koju smatramo direktno odgovornom za njeno naglo razboljevanje i preranu smrt.


Izvor:nova

Niko od huligana iz Šapca nije uhapšen!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.