Dečak ispao iz autobusa i poginuo, vozač pušten na slobodu!

Roditelji, porodica i prijatelji malog Despota Mrđića, koji je 24. novembra 2020. godine nastradao u Prvomajskoj ulici u Zemunu, kada mu je na izlasku iz autobusa noga ostala zaglavljena u vratima, okupili su se na godišnjicu pogibije i blokirali saobraćaj kod autobuskog stajališta “Bosanska” u Zemunu u znak protesta što je vozač GSP-a i dalje na slobodi.


Blokada saobraćaja počela je tačno u 18 časova, javlja „Nova.rs“.

Bez ikakvog govora, u mukloj tišini, više desetina građana, članovi porodice i komšije, blokirali su Prvomajsku ulicu, držeći transparent „Pravda za Despota“, a ispred je simbolično postavljen jedan dečji trotinet i nekoliko belih balona.

Otac malenog Despota Vukašin Mrđić, obratio se okupljenima.

„Posle 364 dana, prvi put je održan glavni pregres. Koliko još dece treba da pogine, da bi vozači GSP-a, pijani i drogirani vozači, prestali da ubijaju decu. Za ovo krvično delo najveća zaprećena kazna je osam godina. Mi tražimo pooštravanje kazne, da bude minimum 10 ili 15 godina, kao i u drugim zemljama. Ako država ne reaguje ne mogu da obećavam da se nećemo okupljati u još većem broju i blokirati neku važniju saobraćajnicu“, rekao je.

Podsetimo, nesreća se dogodila 24. novembra, kada su dečak i njegova baka izlazili iz autobusa. Mališanu se zaglavila noga u vratima, niko u tom trenutku nije primetio i vozač je nastavio da vozi. Mališan je ispao iz vozila, a lekari nisu uspeli da ga spasu.

Vozač je bio u pritvoru nekoliko dana, da bi potom bio pušten da se brani sa slobode. Godinu dana od nesreće, održano je samo jedno ročište 19. oktobra, i ono je otkazano.


Izvor:nova, tvsuper

BONUS VIDEO: Vučić nije znao šta potpisuje u Vašingtonu

VELIKI PROTEST U BEOGRADU: Ako donesu zakone, blokiraćemo Srbiju!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)