POMOZIMO! Beba vanja ima još 4 dana da skupi milion evra!

Beba Vanja Malović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, ima još četiri dana da sakupi neophodan novac za lečenje najskupljim lekom na svetu.


Vremena je sve manje, suma koja nedostaje je i dalje ogromna, te su Vanjni roditelji uputili apel svima da pomognu koliko mogu.

Vanji je potrebno 2,5 miliona evra kako bi otišla u Budimpeštu i primila “zolgensmu”, najskuplji lek na svetu.

– Dragi ljudi, ne postoje reči kojima se možemo dovoljno zahvaliti za svu pomoć, podršku i donacije upućene za lečenje naše Vanje. Ona 13. novembra puni šest meseci i to je vreme, po mišljenju stručnjaka, kada bi trebalo da ona primi svoj lek. Taj dan dolazi i strah me je. Strah me je, šta posle toga? – rekla je Vanjina majka u apelu objavljenom na Instagram stranici “Da i Vanja pobedi SMA”.

Kako je dalje navela, u suzama, za lečenje njene devojčice nedostaje više od milion evra, pa samim tim strah i neizvesnost kod roditelja su svakim danom veći.

– Sva je prilika, ako ovako nastavimo, mi taj novac nećemo prikupiti. Fali nam više od milion evra. Ne mogu vam opisati strah u kome živimo. Strašno je znati da vaše dete već sledećeg jutra može izgubiti moć gutanja i disanja, a to njeno progresivno i teško oboljenje donosi. Zatvo vas molim, hitno pomozite. Preklinjem vas kao Vanjina majka, pomozite detetu da preživi.

Opljačkana tetka male Vanje zbog humanitarnih kutija

Podsećamo, šesti Vanjin mesec se polako približava, kada se, prema rečima doktora, izvesno mogu očekivati oni najgori i najteži simptomi, gubitak moći gutanja i disanja, koji uzrokuju prave tantalove muke za jednu bebu.

Da je bolest uznapredovala vidi se i u nekim svakodnevnim aktivnostima, a najviše kada Vanja vežba sa svojim fizioterapeutom.

Međutim, poslednjih nedelja ona više ne može da podnese ni najprostrije vežbice. Ne pomaže ni pesma fizioterapeuta, ni pesmice sa telefona, nju ovo sada prosto boli. Bolest pristiže u sve teže obliku. Njene suzice dovoljno govore, ali vežbati se mora.

Da Vanja pobedi SMA!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1077 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1077 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131465-72

Uplatom na devizni račun: 160600000113399451

IBAN: RS35160600000113399451

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.