Smederevski ugostitelji skraćuju radno vreme

Najveći broj ugostitelja u Smederevu od danas će skratiti radno vreme do 20.00 časova zbog stupanja na snagu mere koja predvidja važenje kovid propusnica od tog vremena.


Nakon što su kovid propusnice prvi put uvedene, manje od pet odsto ugostitelja je radilo nakon 22.00 časa, a sada će taj procenat biti isti ili manji.

Većina ugostitelja ima među svojim zaposlenima one koji se nisu vakcinisali, „što im zakon i Ustav dozvoljavaju“.

„Ne možemo da zbog toga diskriminišemo zaposlene, jer bi time došli u opasnost da nas neko tuži. Zbog toga se odlučujemo na skraćenje radnog vremena, bez obzira koliko to uticalo na naše poslovanje“, kažu ugostitelji.

Ugostitelji imaju brojne nedoumice u vezi kovid propusnica i zato se odlučuju da idu „linijom manjeg otpora“.

Zbog uvođenja kovid propusnica ugostitelji su prinuđeni da pojedine proslave otkažu ili odlože.

Izvor:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.