Od 15.novembra prijava za još 20 evra

Od 15. novembra kreće prijava za pomoć od 20 evra za građane koji se nisu do sada prijavili za isplatu 30+30 evra, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.


Ministar je pojasnio da oni koji su se već prijavili za pomoć od 30+30 evra dobijaju automatski i 20 u decembru i ne moraju dodatno da se prijavljuju.

„Polako, ali sigurno, privodimo kraju ovu godinu i privodimo kraju treći paket pomoći. Nas očekuje isplata još 20 evra u decembru, 15. novembra kreće prijava, ne za ove koji su se prijavili, nego za sve koji se nisu prijavili i koji su u međuvremenu postali punoletni, imaju mogućnost da se prijave za tih 20 evra“, rekao je Mali za RTS.

Prvi deo pomoći od 30+30 evra isplaćen je u maju. Isplata drugog dela počela je u ponedeljak, a prvi će je primiti penzioneri i korisnici socijalne pomoći.

Mali je podsetio da će u februaru sledeće godine penzionerima biti isplaćeno još 20.000 dinara jednokratne pomoći.

Vlada će u sredu odlučivati o budžetu za sledeću godinu. Siniša Mali je rekao da se naredne godine nastavlja sa razvojnom politikom, a na pitanje da li će biti normalan ili pandemijski budžet, Mali je odgovorio da više ide ka normalnom.

„Imaćemo stopu rasta, predviđeno od 4,5 odsto, ove godine 7,3, 7,5. Srbija postaje jedna od najbrže rastućih ekonomija u Evropi, uprkos pandemiji koronavirusa“, rekao je Mali.

Govoreći o oporezivanja motornih vozila, Mali je naveo da je u pitanju nepravda koja postoji duži niz godina i da će biti ispravljena budžetom za iduću godinu.

„Mi ćemo zajedno sa budžetom, napraviti izmene Zakona o porezu na imovinu i prenos apsolutnih prava gde ćemo pojednostaviti procedure plaćanja poreza kada je prodaja automobila, dakle motornih vozila u pitanju. S druge strane promenićemo zakon o nošenju i upotrebi dobara gde ćemo izaći u susret onima koji imaju starije automobile veće kubikaže i koji sada zbog formula koje se primenjuju plaćaju izuzetno visoke poreze“, naglasio je Mali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.