CENE PODIVLJALE! Litra ulja i do 250 dinara!

Cena litarske flaše rafinisanog suncokretovog ulja premašila je 200 dinara i u pojedinim velikim trgovinskim lancima dostiže 225 dinara. U manjim marketima u Smederevu cena Vitalovog ulja od jutros košta i do 250 dinara.


U velikim trgovinskim lancima cene jestivog suncokretnovog ulja se kreću od 170 dinara, koliko košta najjeftinije pakovanje pod oznakom trgovačke robne marke, pa sve do 225 dinara, koliko dostiže cena poznatih proizvođača zejtina, piše N1.

U trgovinama i dalje važi pravilo da ono što je jeftinije kod jednih – kod drugih je skuplje. Na svakom prodajnom mestu najjeftinija je trgovačka robna marka i te cene se trenutno kreću od 170 do 190 dinara za litar.

Prema zvaničnim podacima o vrednosti Potrošačke korpe, koju redovno objavljuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, litar ulja je poskupeo sa 121,81 dinar, koliko je vredeo u januaru 2020. na 176,76 dinara, prema poslednjim dostupnim podacima za jul 2021. To je poskupljenje za 45 odsto.

Kada se pogleda obračun koliko ulja može da se kupi za prosečnu platu, zvanični podaci kazuju – čak 84 litra manje nego godinu dana pre.

Prema najavama, može se očekivati dalji rast cena u narednom periodu.


Izvor: tvsuper, n1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.