NASILJE U SMEDEREVU: Ćerku su mi pretukle, jede na slamčicu, a sada prete i sinu!

Na izlazu iz školskog dvorišta postavile su joj nogu, počele da je udaraju i čupaju. Krenula je da beži, nije uspela. Lupale su joj šamare…


Ovako je jutros na televiziji Pink ispričala S. D. majka trinaestogodišnje učenice Osnovne škole „Žura Jakšić“ iz Male Krsne koja je 16. septembra doživela stravično vršnjačko nasilje. Majka kaže da je devojčica zadobila ozbiljne psihičke i fizičke traume, uključujući iščašenje vilice, zbog čega sada jede na slamčicu. Nju su napale dve devojčice koje su starije godinu dana.

– Kada je dizala ruku da pokrije lice, oni su joj vikali spusti nećemo više. A onda kada bi spustila onda su je ponovo udarale! I ranije su je verbalno vređale, čerka je to prijavljivala nastavnici… – priča majka i dodaje:

„Kada je došla kući pretučena, plakala je, vrištala. Bila je sva naduvena. Stavila sam je u kola i krenula kod roditelja tih devojčica. Htela sam da čujem zašto su joj to uradile, a obe njihove majke su onda bile agresivne prema meni“.

Žrtva je juče imala prvi razgovor sa psihologom, a kako njena majka S. D. kaže,ona je i dalje u lošem psihičkom stanju iako ide u školu. Iako dve nasilnice ne dolaze na nastavu, ona strahuje od susreta sa njima.

– Dete se rasplakalo jer prete mom mlađem sinu preko sestre jedne od njih, ali i ćerkinoj najboljoj drugarici kad je sretnu na ulicu – priča nesrećna žena i dodaje:

– Rekla mi je: „Mama, one će opet stati ispred mene, šta ja tada da radim? Plašim se.“ Deca su se promenila prema njoj, u hodniku škole je zadirkuju i dovikuju: „Stop vršnjačkom nasilju“ – priča majka devojčice i dodaje da se nada da će razgovori sa psihologom pomoći njenoj ćerki, koja jede samo puding zbog povreda vilice.

U ovaj slučaj upućeni su Ministarstvo prosvete, MUP, Više javno tužilaštvo u Smederevu i Centar za socijalni rad u Smederevu.


Izvor:nova,pink,tvsuper

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.