VOZAČI, OPREZ! Od sutra pojačana kontrola saobraćaja!

Od 16. do 22. juna na teritoriji Srbije policija će sprovoditi pojačanu kontrolu saobraćaja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.


Kako se navodi u saopštenju, kontrola će biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saopštio je MUP

U subotu, 19. juna, prvi put će biti realizovana i akcija pod nazivom “Alcohol and Drugs Marathon”, kada će tokom 24 časa neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci u krvi vozača.

Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, ukazuje MUP, jedan je od najvećih problema bezbednosti saobraćaja u većini evropskih zemalja, uključujući i Srbiju.

Reč je o prekršaju koji, uz prekoračenje brzine, najviše doprinosi izazivanju saobraćajnih nezgoda sa težim posledicama.

S druge strane, prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u ogromnom je porastu u svim evropskim zemljama, a u Srbiji je broj sankcionisanih vozača od početka ove godine gotovo tri puta veći nego u istom periodu prošle godine.

Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 18.000 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju i 700 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Akcija saobraćajne policije, koja će trajati od 16. do 22. juna, istovremeno će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja, članica organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).


Izvor: tvsuper.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *