U Smederevu otkriven mural herojima sa Košara

Mural herojima Drugog kosovskog boja urađen je i svečano otvoren u Smederevu. On je posvećen vodniku Draganu Komarici, pripadniku 5. bataljona Vojne policije i vojniku Ivici Serafinoviću, pripadniku herojske 125. motorizovane brigade Prištinskog korpusa.


Povodom otvaranja murala, prisustvovali su porodica, prijatelji i ratni drugovi pomenutih heroja, među kojima je bio i pukovnik Duško Šljivančanin, komandant 53. graničnog bataljona koji su u svojim govorima podsetili na njihove podvige.

Napravljen je i prigodan umetnički sadržaj, održan memorijalni turnir koji će ubuduće nositi njihova imena.

Ovaj mural napravili su mladi iz naselja Miloja Đaka, a ovako je to izgledalo dok su još radovi bili u toku.

Sjajno je to što ceo svet sada može da vidi delo mladih koji ne zaboravljaju svoje junake i komšije, koji su dali svoje živote braneći Srbiju.

Dragan Komarica (30) stradao je 11. aprila 1999. godine (bila je nedelja, Vaksrs). Bio je komandir 2. odeljenja 5. bataljona vojne policije za specijalne namene iz Prve armijske oblasti.

Prema rečima njegovih saboraca, Dragan kao da je znao da će taj dan da pogine jer je celo veče proveo sa vojnicima šaleći se i bodreći ih. Pred spavanje rekao im je reči koje im se svima urezale u dušu:

“Sinovi moji, Obilići moji! Od sutra ste kao ptići bez orla, više neće biti nikoga ko će da vas čuva posle mene. Čuvajte jedni druge i pomažite se, jer ste od sutra prepušteni sami sebi”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *