SMEDEREVO DOBIJA RAFINERIJU? Građani u šoku, traže odgovore!

Zajednica građana “Slobodan grad Smederevo” zatražila je od nadležnih da bez odlaganja pruže dodatne informacije nakon vesti da bi u Smederevu trebalo da se gradi rafinerija nafte, vredna 2,6 milijardi dolara.


„S obzirom na to da je reč o investiciji koja bi mogla da prouzrokuje veliko zagađenje životne sredine, a Smederevo već spada u red najzagađenijih gradova, građani žele da znaju da li je izgradnja rafinerije nafte u Smederevu projekat koji podržava Vlada Srbije, koja institucija je donela odluku da se rafinerija gradi baš u Smederevu i koja kompanija je investitor gradnje“, navedeno je u saopštenju.

Zajednica građana Smedereva pita i ko su „predstavnici kineskih investitora“ zainteresavnih za gradnju rafinerije, koji su bili na sastanku sa predstavnicima Nacionalnog saveta sa saradnju sa Rusijom i Kinom kojim je predsedavao Tomislav Nikolić, te da li su tom sastanku prisustvovali i predstavnici Grada Smedereva.

Dodali su i pitanje koje će kompanije iz Nemačke i SAD učestvovati u proizvodnji opreme za rafineriju i na kojoj tačno loakciji će se gradititi.

„Zajednica okupljena oko grupe ‘Slobodan grad Smederevo’ koja na Fejsbuku okuplja više od 20.000 članova, insistiraće na odgovorima iz dana u dan, a ukoliko oni izostanu, svoja prava tražićemo svim legitimnim načinima građanske borbe „, navedeno je u saopštenju.


Izvor:n1,beta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.