Katastrofalan zemljotres pogodio Hrvatsku, ima poginulih!

Snažan zemljotres pogdio je Hrvatsku, a potres se osetio u celoj zemlji. Potres se osetio u Rijeci, Vukovaru, Splitu… U Zagrebu se takođe osetio i to kako prenose hrvatski mediji, prilično jako.

Sve zajedno je trajalo oko pola minuta. Kako javlja EMSC, snaga je bila 6.7. stepeni po Rihteru. Nakon tog potresa osetio se još jedan manji.

Ljudi u Zagrebu su izašli na ulice, u delovima centra grada nema struje.

“Pozivamo građane da ukoliko su u mogućnosti izađu na otvoreni prostor i odmaknu se od građevina kojima preti urušavanje. Osobe na višim spratovima neka potraže noseći zid”, objavila je policija.

SVEDOČENJA IZ ZAGREBA

Građani Zagreba izašli su na ulice posle današnjeg zemljotresa jačine 6,4 po Rihteru, u panici i strahu da bi se zemljotres mogao ponoviti, kaže za Tanjug Milica Vučković, koja živi u Zagrebu.

Nakon jučerašnjeg šoka, kada se Zagreb poprilično zatresao kao posledica zemljotresa u Petrinji, danas je potres bio još jači, kaže sagovornica Tanjuga.

Dok se, kako opisuje, juče zgrada u kojoj živi zaljuljala, danas se tresla, ormari su se pomerali, zidovi na pojedinim mestima popucali, fioke su ispadale.

Zagrepčani su u panici izašli na ulice, dodaje ona, u strahu da li će se zemljotres ponoviti.

Nakon današnjeg zemljotresa jačine 6,7, usledila su još dva jaka od preko 4 stepena.

Vučković kaže da u pojedinim delovima grada nema gasa, ni struje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *