STALO SVE! Smederevska robna pijaca pusta, više prodavaca nego kupaca!

Na smederevskoj robnoj pijaci tek po koji kupac, a prodavci zarade tek toliko da plate porez i tezgu. Neki od njih su čak i odustali od prodaje i traže novi posao, objavio je RTS.

Bilo da je radni dan ili vikend, na ovom mestu, uvek je bilo ljudi. Većina je kupovala, ali bilo je i radoznalaca, koji su došli da razgledaju ili da čuju neku vest iz čaršije. Poslednjih meseci, na robnoj pijaci u Smederevu, svakodnevno borave samo prodavci, koji se još nadaju nekakvoj zaradi.

„Manje gužve, manje prodaje, manje zarade, svega je manje. Kako je uticala na sve, tako i na nas. Mi smo ovde na otvorenom tom prostoru, ljudi dolaze, odlaze, ali sve manje i manje”, objašnjava Violeta Đokić iz Smedereva za RTS.

„Vrlo teško, jedva izlazimo na kraj. Da li uspete da platite tezgu i mesto. „Pa jedva, baš jedva, ovo je u odnosu na prošlu godinu više nego pola manje pazara”, objašnjava prodavac Dragan Stević iz Smedereva.

Prošle godine u ovo vreme, trgovci su spokojno dočekali praznike, jer se tada vreme najviše kupovalo.

Na pijaci, blago je reći, pustoš.

Tek po neki kupac obiđe tezge. Pred kameru nisu hteli, a kako su nam rekli, uglavnom su došli po neku sitnicu za novogodišnje poklone.

„Nema ni nabavka, a šta će nam nabavka kad nema prodaje. Znači nema ljudi, ne idu ni na proslave, nema krštenja, nema venčanja, nema ništa. Mnogo mnogo loše. Imamo da platimo tezge, i da platimo te neke dažbine, toliko, a da ostane nešto, ili robu da izvučeš, to nema šanse”, objašnjava Zlata Anđelković iz Smedereva.

„Svi su svoje finansije sveli na minimum, jer svi se plaše šta će dalje da bude”, dodaje Violeta Đokić iz Smedereva.

Ukoliko se situacija naredne godine ne promeni, trgovci se nadaju, da će im nadležni omogućiti, da im bar nameti budu manji.

Izvor:rts.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *