ALARMANTNO U SMEDEREVU: Širi se zaraza, šator ispred bolnice, oboleli lekari!

Zbog pogoršanja epidemiološke slike u Smederevu je od petka na snazi vanredna situacija, a u gradu je oboren još jedan crni rekord.

Prema najnovijim podacima registrovano je još 112 novoobolelih od korona virusa.

Na lečenju u opštoj bolnici “Sveti Luka” se nalazi 145 pacijenata i trenutno su svi kapaciteti koji su opredeljeni za kovid pacijente popunjeni. Na respiratoru se nalazi 12 osoba.

Trideset medicinskih radnika iz smederevske bolnice je obolelo od virusa, ali se za sada rad odvija neometano.

Povećan je i broj pregleda na dnevnom nivou u kovid ambulanti Doma zdravlja i tamo se poslednjih dana dnevno pregleda do 400 građana Smedereva.

Zbog velike gužve, ispred kovid ambulante je podignut šator za pacijente.

Prema rečima nadležnih, najveći problem su i dalje privatna okupljanja i slavlja.

U Smederevskoj Palanci i u Velikoj Plani se takođe beleži porast broja obolelih.

Tokom minulog vikenda na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice “Stefan Visoki” u Smederevskoj Palanci pregledano je više od 150 pacijenata. Trenutno je na četiri kovid odeljenja smešteno 93 pacijenta.

Od tog broja 40 je iz Palanke, 22 iz Velike Plane, a ostali pacijenti su dovezeni iz Beograda i drugih gradova. Trenutno je sedam pacijenata na respiratoru.

U Domu zdravlja u Smederevskoj Palanci je situacija slična, tako da su prethodna tri dana pregledana 343 pacijenta. Testirano je 237 pacijenata od kojih je 119 bilo pozitivno na korona virus, objavljeno je na sajtu grada.

Od početka pandemije u Smederevu je registrovano 1.416, Smederevskoj Palanci 653 i Velikoj Plani 420 slučaja korona virusa.

Izvor: tanjug, srbija danas, tvsuper

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *