SMEDEREVO: Majci koja je mučila dete određen pritvor

Smederevki D.M. (21) koja je pre dva dana uhapšena zbog sumnje da je zapostavljala i zlostavljala svoje dvogodišnje dete, posle saslušanja određen je jednomesečni pritvor, potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

Sudija za prethodni postupak usvojio je predlog tužilaštva u kojem je zatražen pritvor za nesavesnu majku, a zbog mogućnosti uticaja na svedoke.

Da li se i kako majka branila tokom saslušanja nadležni ne žele da otkrivaju, zbog toga što bi, kako objašnjavaju, iznošenje takve informacije moglo da bude izvesna smernica za izjave svedoka čije saslušanje tek sledi.

Ona je saslušana, određen joj je pritvor, a u toku su dokazne radnje i s obzirom na to da je postupak u toku, nikakve detalje za sada ne možemo da iznosimo. Krivično delo koje se osumnjičenoj stavlja na teret je zapostavljanje i zlostavljanje maloletnika.

Tokom postupka dete, s obzirom na uzrast, naravno, neće biti saslušavano, ali će biti urađeno veštačenje – potvrđeno je Osnovnom javnom tužilaštvu.

Podsetimo, Smederevka D.M. uhapšena je zbog sumnje da je svoje dvogodišnje dete ostavila samo, zaključano u kući nekoliko dana.

Slučaj je policiji prijavila majka uhapšene, koja je dete zatekla uplakano i bez nadzora u kući i navela da se ista situacija ponavljala nekoliko puta od početka godine.

Izvor: kurir

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.