VELIKI POŽARI U SMEDEREVU: Građani strahovali za kuće!

Na dve lokacije u Smederevu juče su divljali požari. Vatra je prvo planula na deponiji nekadašnje ciglane na Carini.


Kako su ispričali očevici, plamen se toliko brzo širio, što je ujedno i razlog zbog kojeg je tamošnje stanovništvo bilo preplašeno.

– Uplašeni za svoje kuće, svi meštani su izašli da sa vatrogascima gase vatru. Bilo je delova do kojih vatrogasne službe nisu mogle da dođu – rekla je žena, svedok ove stihije.

– Gledala sam užasnuta kroz prozor kako se vatra približava mojoj sobi – kaže sagovornica.

Kako navodi, vatrogasci su sve do 21.00 sat gasili vatrenu stihiju, kod ciglane, kada je izbio novi požar na gradskoj deponiji.

– Kada smo pomislili da je naša agonija gotova izbio je novi požar. Krenula je da gori gradska deponija i sve vatrogasce su poslali u taj deo grada.

Vatru su gasili i ostali da dežuraju sve do ponoći. Tada je plamen ponovo počeo da bukti kod Stare ciglane. Međutim na kraj toj muci smo stali mi građani u saradnji sa vatrogascima – navodi očevidac i dodaje da su se vatrogasci po ko zna koji put pokazali kao pravi heroji.

– Bili su izvanredni, ali moram da pohvalim i meštane koji su pomagali u savladavanju vatrene stihije. Zajedničkom saradnjom spasili smo mnogo kuća. – kažu očevici.

Već nekoliko godina unazad planira se izmeštanje deponije na neko mesto koje će biti znatno udaljenije od grada i okolnih mesta, jer je ova deponija prepuna smeća i svi njeni kapaciteti su popunjeni.


Izvor: alo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.