SMEDEREVO: Korona ušla u MUP, nagli skok broja zaraženih!

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Braničevskom okrugu potvrđeno je još devet novih slučajeva kovid-19, dok je u Podunavskom broj obolelih veći za 49.


Direktorka ŽJZ Požarevac Ana Jovanović saopštila je danas da je došlo do naglog rasta broja zaposlenih u Smederevu, gde je za jedan dan registrovano 46 slučajeva. U Požarevcu su potvrđena tri nova slučaja, u Velikom Gradištu jedan novi, u Kučevu pet, u Smederevskoj Palanci dva nova slučaja i u Velikoj Plani jedan.

Kako je navela, u Smederevu ima nekoliko pozitivnih slučajeva i iz MUP-a i prati se razvoj situacije.

Što se tiče Podunavskog okruga, Jovanović dodaje da Velika Plana ima ukupno 141 zaraženog, Smederevo 509, a Smederevska Palanka 315.

Od početka epidemije Požarevac ima 256 obolelih od korone, Veliko Gradište 33, Kučevo 14, Malo Crniće osam, Petrovac na Mlavi 99, Žabari 17, Žagubica pet.

Jovanović je kazala i da je bolnica u Petrovcu na Mlavi postala kovid bolnica, te da je opredeljena za smeštaj korisnika iz Ustanove za odrasle i starije u Velikom Popovcu.

Prema njenim rečima, u toj ustanovi ima ukupno 33 pozitivnih na kovid-19, od toga 26 korisnika i sedam zaposlenih.

Direktorka požarevačkog ŽJZ kaže i da je komercijalno testiranje odloženo do daljeg i podvukla da je epidemiološka situacija u oba okruga i dalje nepovoljna.


Izvor: rtv, tvsuper.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.