Građani Smedereva donirali 1500 litara alkohola bolnici!

Građani Smedereva poklonili su Kovid bolnici u tom gradu 1.500 litara medicinskog alkohola.


Nakon informacije da su zalihe alkohola u Kovid bolnici male, donatrosku akciju “Za naš grad, naše ljude” pokrenuli su fejsbuk grupa “Slobodan grad Smederevo” i portal Sdcafe, uz podršku portala “Podunavlje info”.

Kako navodi Željko Milojević, glavni urednik portala Sdcafe, odazvali su se brojni građani i firme, čak i Smederevci koji ne žive u rodnom gradu.

“Sdcafe је, uz pomoć prijatelja, poslovnih partnera i uspešnih preduzetnika, prikupio 1.221 litar alkohola. U akciji je učestvovalo 20 firmi iz Smedereva i dve iz Beograda” kaže Željko Milojević.

Milina Živanović, administrator FB grupe “Slobodan grad Smederevo”, koja je inicirala akciju, istakla je da su građani pokazali zavidan stepen društevne odgovornosti i humanosti, te je prikupljeno još 372 litra.

Kovid bolnici predata je donacija od ukupno 1.593 litara medicinskog alkohola.

“Zahvaljujmo se organizatorima akcije, svima koji su učestvovali i ljudima koji su podržali ovaj plemenit gest. Svaka donacija je dobrodošla u ovim teškim vremenima kada se borimo za živote ljudi” izjavio je dr Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice u Smederevu.

U Kovid bolnici u Smederevu hospitalizovano je 170 pacijenata iz više gradova Srbije, a najviše iz prestonice.


Izvor: sdcafe.rs, nova.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)