VUČIĆ: Od petka do ponedeljka POLICIJSKI ČAS!!!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom planova za suzbijanje epidemije Kovid-19.


– Danas je od početka pandemije za nas svakako najteži dan. Evo 13 preminulih, i već u ovom trenutku ima više od 120 ljud na respiratorima.

Situacija je alarmantna u Beogradu, ozbiljna u još četiri grada, ali Beogra dje u kritičnoj situaciji. U skladu sa tim, pr enego što budem govorio konkretno, reći ću koje ćemo mere preduzeti.

– Od sutra je zabranjeno svako javno okupljanje na više od pet ljudi, a od petka policjski čas u Beogradu. Razume se, ostavićemo prostor za vlasnike kućnih ljubimaca da izlaze, majkama sa decom i penzionerima. rekao je Vučić.

Vučić je istakao da mu je prva briga da zaštiti građane, te da sve političke reakcije, sve šerpe, bes, budu usmereni na njega, a ne na lekare.

– Ovom brzinom kako se bolnice pune mi više bolnice nemamo, rekao je Vučić.

– Naše bolnice se tako brzo pune, zato što mnogo ljudi testiramo, izgovorio je Vučić pred kamerama.

– Molim ljude da čuvaju naše starije a posebno gojaznije, skonite se od njih, Kad legnu mlađi, svi će oni izaći, a oni stariji mnogo teže. Dajte da čuvamo naše roditelje.

– Dajte da sačuvamo zdravstveni sistem.

Vučič je rekao i da “Vulinu ništa nije bilo, ali da je pitanje kako bi njegovim roditeljima bilo”.

Vučić se u nastavku hvalio da su bolnice pune zbog toga što su obnovljene, brojem respiratora koji su u funkciji, da je u magacinu još 500 respiratora, a da će u narednih 8 dana stići još 1100. Predsednik nije naveo da respiratorima nema ko da rukuje, jer nema dovoljno lekara.

Policijski čas će naredne nedelje biti uveden u celoj Srbiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.