Proglašena vanredna situacija u Beogradu!

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije u Beogradu.


Odluka je doneta “radi sprovođenja preventivnih mera zaštite bezbednosti i zaštite života stanovništva”. Ova odluka danas stupa na snagu, javlja Beoinfo.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je izjavio da je prvi uslov, kako bi se sprovele mere republičkog Kriznog štaba, da se organizuje sednica gradskog Štaba za vanredne situacije. On je za TV Pink rekao da je na sednici proglašena vanredna situacija u Beogradu.

On je za TV Prva precizirao da će se prema proceduri Vlada Srbije doneti odluka da se propišu određene mere na teritoriji grada Beograda, a na osnovu odluke gradskog štaba o proglašenju vanredne situacije.

“Kada je reč o merama, prva je da se zabrani ulazak u zatvorene prostorije bez maske gde će morati da se poštuje udaljenost od 1,5 metara. Svi koji koriste javni prevoz moraće da nose maske, za šta će biti predviđene određene sankcije. Pored toga biće zabranjeno okupljanje više od sto ljudi u zatvorenom prostoru i više od 500 na otvorenom. Rad ugostiteljskih objekata biće ograničen, odnosno neće raditi između 23 časa i 6 ujutro”, istakao je Vesić.

On je naglasio da proglašenje vanredne situacije daje osnov da se ograniče neka prava, a da li će biti donesene i neke druge mere, zavisiće od razvoja epidemiološke situacije.

“Ove mere ćemo uvesti na dve nedelje i mislimo da će to biti dovoljno da se posle toga vratimo normalnom životu”, rekao je zamenik gradonačelnika.

Govoreći o kontroli nošenja maski u javnom prevozu, zatvorenom prostoru, kao i kažnjavanju, Vesić je naglasio da će visinu kazne odrediti Vlada Srbije.


Izvor:beoinfo, prva, kurir, tvsuper.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.