VUČIĆ: Oštre mere, uveo bih sedmodnevni policijski čas!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će Vlada doneti odluku da na dve nedelje zatvori noćne klubove, splavove, kafiće koje nemaju bašte u periodu od 23h do 6 ujutro, kao i da će svi studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni.


Zabranjena javna okupljanja u zatvorenom za više od 100 ljudi, na otvorenom za više od 500. Najavio je i kazne od ponedeljka za nenošenje maski u gradskom prevozu i tržnim centrima. Ako ove mere ne budu dale rezultate, Vučić kaže da će se ići sa daljim, ne isključujući mogućnost zatvaranja Beograda.

Vučić je rekao da je najveći problem Beograd, odnosno da je 82,5 odsto zaraženih iz Beograda.

Vlada će sutra doneti određene mere, rekao je Vučić: “Na dve nedelje ćemo da zatvorimo noćne klubove i splavove od 23 sata do 6 ujutro, u to vreme smo imali najveći broj zaraženih lica, isto će važiti za kafiće, sem za one koji imaju bašte. Studentske domove ćemo sve u Beogradu da zatvorimo”, naveo je.

Od ponedeljka će država da naplaćuje kazne od oko pet ili šest hiljada dinara, što će Vlada da odluči, za one koji ne nose maske u tržnim centrima, javnom prevozu, dodao je.

“Takođe, zabranićemo javna okupljanja u zatvorenom do 100 ljudi, sa distancom i maskama razume se. I na otvorenom do 500 ljudi. To na otvorenom nije ni blizu toliko opasno kao neuporedivo manji skupovi na zatvorenom”, rekao je Vučić, osvrćući se na utakmice.

“To su mere koje će ići od sutra, a ukoliko to ne bude dalo rezultate, a konsultovali smo se sa ljudima iz Kriznog štaba… Da sam mogao da odlučujem sam – zatvorio bih Beograd i uveo bih sedmodnevni policijski čas”, dodao je, navodeći da je to najbrže rešenje i najbezbolnije.

Ako ove mere ne budu dovoljne, ići ćemo na dalje, rekao je Vučić, ne isključujući mogućnost zatvaranja Beograda.”Ne bežim od lične odgovornosti za sprovođenje najtežih mera, šta god da se dogodi, na kraju ću ja uvek da budem kriv, ni kriv ni dužan. Kad je već tako, meni je zdravlje ljudi najvažnije”.

Po centralnoj Srbiji i Vojvodini sve relativno izdržavamo s lakoćom, dodao je.

Na pitanje šta znači zatvaranje Beograda i da li to podrazumeva da niko, osim oni sa specijalnim dozvolama, ne može da uđe ili izađe, potvrdno je odgovorio i dodao da je na stručnom timu da odluči da li će biti 10 ili 17 opština pod tom merom, da li gradske ili i rubne…

Naveo je da će se situacija pratiti i da će se već za četiri dana znati šta dalje.


Izvor:n1, tvsuper.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.