UPOZORENJE ZA SMEDEREVO: Večeras moguće olujno nevreme!

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na nepogode i olujno nevreme za područje cele Srbije.


Posle podne na jugu i na zapadu Srbije i na severu Bačke uz jači razvoj oblačnosti očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, dok se u toku večeri lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju ponegde i u ostalim predelima Srbije. Biće uslova i za grmljavinske nepogode. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca, na jugu Banata pre podne jak, jugoistočni. Maksimalna dnevna od 31 do 35°C.

U Smederevu sunčano i tropski toplo. Kasnije posle podne i uveče se uz jači razvoj oblačnosti na širem području grada očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske nepogode. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna temperatura 21°C, maksimalna dnevna 33°C.

U petak ujutro i pre podne u severnim i zapadnim, a sredinom dana i posle podne i u ostalim predelima Srbije jače naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje vetra prolazno na jak severozapadni. Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode.

Maksimalna temperatura od 24°C na severozapadu do 32°C na jugu i istoku. U subotu promenljivo oblačno, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok će na severu biti uglavnom suvo. U nedelju oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok se na jugu i istoku očekuju i obilnije padavine. Na severu će pre podne i sredinom dana biti suvo. Za vikend tempetura u padu.

U Smederevu u petak jače naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje vetra prolazno na jak severozapadni. Maksimalna temperatura do 28°C. Za vikend promenljivo oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.


Izvor: rhmz, w2u, tvsuper.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.