IZBORI U SMEDEREVU: Ubedljiva pobeda SNS-a, u parlament ulaze još 4 liste!

Predsednik Gradske izborne komisije u Smederevu, Ivan Mihajlović, saopštio je da je prema prvim podacima izlaznost na današnjim izborima u Smederevu bila 44,91 odsto.


U odnosu na izbore 2016. godine više od 6.000 Smederevaca je odlučilo da ne izađe na glasanje. Prema nezvaničnim podacima, u Smederevu je na izbore izašlo 44,91 odsto birača.

Od 96.607 upisanih u birački spisak, na glasanje je izašlo 43.390 birača. Za sada nema informacija o prijavljenim nepravilnostima.

Kako saznajemo, prema podacima sa 5% obrađenih biračkih mesta, cenzus su prešle Srpska napredna stranka, koja je osvojila 59,25%, Socijalistička partija Srbije – 12,30%, Srbija 21 – 7,41%, Metla 2020 – 6% i SPAS 5,42%, dok su ostale liste ostale ispod cenzusa. Kako nam je potvrđeno u CeSID-u, izlaznost u Smederevu do 18 časova bila je 35,72 odsto, prema podacima sa svih 78 biračkih mesta.

CeSID-ovi posmatrači su uočili više nepravilnosti tokom izbornog dana na više glasačkih mesta.
Posmatrači CeSID-a, raspoređeni u Smederevu, Velikoj Plani, Smederevskoj Palanci i u Kovinu, uočili su sledeće nepravilnosti tokom izbornog dana na glasačkim mestima: Ubacivanje listića u pogrešnu kutiju uočeno je na biračkim mestima: Smederevo 11, Smederevo 28, Smederevo 33, Velika Plana 7.

Narušena tajnost glasanja (fotografisanje listića, savijanje listića tako da se vidi za koga je osoba glasala) uočena je na biračkim mestima: Smederevo 15, Smederevo 33, Kovin 15.

Porodično glasanje (kada neko iz porodice glasa za drugog člana, a pritom ovaj nije nepismen ili osoba sa invaliditetom niti je potrebna asistencija pri glasanju) uočeno je na biračkim mestima: Smederevo 14, Smederevo 15.

Posmatrači CeSID-a bili su raspoređeni u Smederevu na 12 biračkih mesta, u Smederevskoj Palanci na sedam, u Velikoj Plani na tri biračka mesta, koliko i u Kovinu.


Izvor: tvsuper.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.