VELIKI DAN ZA RADINAC: “Mladi radnik” novi superligaš!

Vest da je Upravni odbor RS Srbije doneo odluku o sastavu najkvalitetnije ženske lige u Radincu, na čijem području gravitira i smederevska železara, primljena je sa oduševljenjem.


Od naredne sezone Super liga za rukometašice brojaće dvanaest klubova, a novi članovi su pored Mladog Radnika, Radnički iz Kragujevca i Bor RTB.

– Očekivali smo ovakav epilog i sada smo jedini od svih klubova na području grada Smedereva, koji će igrati u najvišem stepenu takmičenja. Devojke su posle ukidanja vanrednog stanja, zbog pandemije, u Dvorani Smederevo trenirale skoro mesec dana, pripremajući se za eventualni baraž. Posle najnovije odluke i direktnog plasmana u Super ligu, mini pripreme su završene, a novo okupljanje imaćemo početkom avgusta kad počinju pripreme za narednu sezonu – kaže predsednik kluba Živomir Nikolić Deba.

Gotovo kompletan sastav Mladog Radnika, koji je osnovan 1988. godine, čine rođene Smederevke sa stalnim boravkom u obližnjem Radincu.

Pored ostalih, ovom istorijskom uspehu, veliki doprinos dale su golmani Slađana Mitrović i Ivana Milojković, zatim Milica Ristić Petrović, Ivana Palocević, sestre Milica i Nina Ninić, Milena Kojić, Mila Tešić, Mirjana Obrenović, Anđela Filipović, Brankica Đorđević i druge, kao i treneri Jovica Petković i Aleksandar Adamović.

– Svaka čast stručnom štabu i svim igračicama na zaista izvanrednom uspehu. U ovom radosnom trenutku, kao i kod većine klubova, veliki problem su finansije. Nadamo se da će lokalna samouprava znati da vrednuje naš uspeh i korekcijom opredeljenog budžeta, omogućiti nam da se nesmetano nadmećemo sa najboljim ekipama u Srbiji, jer to ove devojke i zaslužuju – jasan je Nikolić koji je u klubu od njegovog osnivanja.


Izvor:sportskižurnal

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.