TRAGEDIJA: Dečaka ubila struja od 25.000 volti na železničkoj stanici!

Dvanaestogodišnji dečak poginuo je u železničkoj stanici Pančevo Varoš od strujnog udara iz kontaktne mreže, kada se popeo na vagon koji se nalazio na četvrtom koloseku i na taj način ušao u zonu opasnosti od voznog voda.

Nesreća se dogodila sinoć oko 18 sati. Kako saznajemo, sumnja se da je do tragedije tako što se dečak popeo na vagone, jer je želeo da ga drugar, koji je bio sa njim, fotografiše.

Nesrećni dečak je ušao u opasnu zonu i jačina udara je bila toliko snažna da meštani pričaju da se čulo kao pucanj. U tom trenutku ga je udarila struja od 25.000 volti!
loading…

Inače, kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže.

Drug koji je bio sa njim, prebacivao je bicikla preko vagona i nije čuo kad je nesrećni dečak pao.

Jedan od meštana je pritrčao i video dečaka kako leži. Drugar je bio van sebe, nije mogao da govori, i kako je rekao, nije video trenutak udara.

Kako saznajemo, njih dvojica su se vraćala sa treninga.

Infrastruktura je izrazila saučešće porodici nastradalog dečaka i apelovala da se poštuju upozorenja i da se niko ne penje na vagone.

Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima, navodi se u saopštenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.