Narodno pozorište nastavlja sa YouTube strimingom predstava

Narodno pozorište u Beogradu saopštilo je da će nastaviti da strimingom emituje na svom YouTube kanalu predstave, drame, opere i balete, šta je počelo da radi tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije koronavirusa. Predstave će se emitovati svake večeri od 21 sat.

U saopštenju se navodi da će na repertoaru biti dela najvećih domaćih pisaca poput Miloša Crnjanskog, Milorada Pavića, Vide Ognjenović, ali i dela svetskih velikana Dostojevskog, Bernarda Šoa, Molijera, Kalderona, baleti i opere najvećih kompozitora, Verdija, Kamija Sen-Sansa, Pučinija i drugih.

Na repertoaru će biti predstave: Rigoleto (1992), Maska (1993), Samson i Dalila (1992), Don Karlos (2017), Učene žene (1992), Hazarski rečnik (2018), Zli dusi (2016), Madam Baterflaj (1992), Život je san (1995), Kopelija (2015), In hoc signo (2012), Kanjoš Macedonović (2011), Karmen (2012), Pigmalion (1994), Zagonetne varijacije (1995).

Kroz predstave koja će biti prikazane, dodaje Narodno pozorište, građani će moći da se sete velikih umetnika i bardova tog pozorišta – Olivere Marković, Nikole Mitića, Gordane Jevtović, Marka Nikolića, Milke Lukić, Petra Banićevića, Predraga Tasovca, Stanislave Pešić, Živana Saramandića i drugih.

“Narodno pozorište ostaje verno publici, kojoj u ovim trenutcima, kada okupljanja u zatvorenom prostoru nisu preporučljiva, pozorište mnogo nedostaje”, istaklo je Narodno pozorište.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

Izvor:n1/Foto:n1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)