ZARAZA U FABRICI: Smederevo postalo žarište koronavirusa!

Smederevo je postalo jedno od glavnih žarišta koronavirusa. U turskoj fabrici tekstila “Kajzen”, prisustvo virusa potvrđeno je kod 19 radnika. Izvršeno je kolektivno testiranje.

Prva dva slučaja obolevanja od koronavirusa u turskoj fabrici “Kajzen” potvrđena su 18. maja. Ekipe epidemiološke službe od tada vrše aktivan zdravstveni nadzor.

Izvršeno je kolektivno testiranje i do sada je uzet 241 uzorak iz ove fabrike. Pozitivno je 19 radnika, a čekaju se rezultati za još oko 150.

Inače, zaposleni su na kolektivnom godišnjem odmoru već nekoliko dana.

“Svi pozitivni iz ‘Kajzena’ su hospitalizovani i smešteni, i niko od njih se ne nalazi u kućnim uslovima. Neko je na sajmu, dve žene su u zemunskoj bolnici zbog upale pluća, a ovi ostali će verovatno biti u smederevskoj bolnici”, navodi dr Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Uprkos spekulacijama da ima zaraženih i u fabrikama HBIS i PKC, iz Zavoda je potvrđeno da za sada nema obolelih u velikim kolektivima poput onog u Železari i fabrici PKC. U tim fabrikama radi preko 7.000 ljudi.

Da podsetimo, U Smederevu je od početka epidemije, potvrđeno 164 slučajeva infekcije virusom kovid 19. Najveći broj obolelih je iz Doma za stare, njih 86.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.