Požarevački košarkaši uveliko pod koševima

Posle nešto više od dva meseca od prekida takmičenja i treninga zbog proglašenja vanrednog stanja, Košarkaški klub „Požarevac“ nastavio je, na opšte zadovoljstvo sportista, sa treninzima.

Za sada, oni se odvijaju na otvorenim terenima Sportskog centra Požarevac gde su lopte u ruke uzeli najmlađi. Iako je njihovo takmičenje i zvanično završeno, nije se smanjila želja za igrom. Pod okriljem požarevačkog košarkaškog kluba trenira preko 60 dece podeljenih po uzrastu.

Požarevački košarkaši uveliko pod koševima 35867Požarevački košarkaši uveliko pod koševima 35867

Kristijan Marković, jedan od trenera mlađih kategorija, ne krije zadovoljstvo što je deci ponovo omogućeno da treniraju :

„Treninzi protiču u skladu sa preporukama Ministarstva i Košarkaškog saveza Srbije. Deca su željna fizičke aktivnosti i sporta, puno dece dolazi na treninge. Mi, naravno, „doziramo“ vežbe obzirom da deca duži period nisu bila aktivna, treniramo postepeno i kraći su treninzi manjeg intenziteta kako ne bi došlo do povreda. „, kaže Marković.

Požarevački košarkaši uveliko pod koševima 35867

Košarkaši mlađih kategorija uskoro će, od 1. juna, moći da treniraju i u zatvorenom.

Kada je u pitanju prvi tim požarevačkog košarkaškog kluba, njegovi članovi obavljaju kondicione treninge na Hipodromu. Nastavak njihovog takmičenja je još uvek pod znakom pitanja, odnosno još uvek bez zvanične odluke Košarkaškog saveza Srbije. Kako se nezvanično priča u košarkaškim krugovima, nastavka neće biti. U tom slučaju, KK „Požarevac“ zauzeće 5. mesto u Prvoj regionalnoj košarkaškoj ligi Srbije, grupa Zapad. Ako do nastavka takmičenja ipak dođe, ostalo je još 5 mečeva. Na osnovu njihovih rezultata, najbolji scenario jeste da će požarevački prvotimci zauzeti drugu poziciju, a najgori da ostanu tu gde su i sada – na 5.mestu.

Na kraju, podsećamo sve zainteresovane da su vrata Košarkaškog kluba „Požarevac“ uvek otvorena za nove članove.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)