Smederevo jedino koje će morati da se preseli u niži rang

Odluka Odbora za hitna pitanja FSS da kažnjeni klubovi ne mogu da koriste pogodnosti proširenja lige, u Đurđevom gradu je primljena sa nevericom i vidnim razočaranjem.

Fudbaleri Smedereva 1924 su, pre nedelju dana, počeli pripreme za odigravanje preostala četiri kola, ali svima je jasno da je opstanak među prvoligašima čista teorija.

To u praksi znači da će, prema svim najavama, Oklopnici, računajući i Super ligu, biti jedini koji će morati da se presele u niži rang.

– U nedokazanoj priči, mimo svih očekivanja, našla su se dva kluba. Reč je o Kabelu, bez sumnje najboljem klubu u ligi, i Smederevu kojem je mesto u sredini tabele. Zbog navodnog nameštanja rezultata u međusobnom meču kažnjeni smo novčano i oduzimanjem deset bodova, a sada i nemogućnošću da, ako budemo ispod 12. mesta ostanemo u ovom rangu. Na terenu smo osvojili 28 bodova i, po svim parametrima, zaslužili da opstanak. Posve izrečene i treće disciplinske mere, praktično smo preseljeni u Srpsku ligu – kaže Zoran Lončar, predsednik Oklopnika.

Tokom zimske pauze uložemo je mnogo napora i sredstava da se, pored novog stručnog štaba, sa Ognjenom Koromanom na čelu, angažuju brojna i kvalitetna pojačanja, što se potvrdilo i u prva tri kola prolećne sezone.

– Želeli smo da na terenu izborimo opstanak i da se nije desila pandemija ubeđen sam da bismo uspeli. Sada ispada da je sav trud bio uzaludan, trebalo je sve na vreme da nam se otvoreno kaže. Šansu bismo pružili omladincima, da steknu rutinu i iskustvo i ne bismo se nepotrebno izlagali dodatnim troškovima.

Posle svega što se poslednjih dana dešavalo, kakvi su planovi?

– Odluka FSS nije povoljna po nas, ali ćemo je, u svakom slučaju, poštovati jer je doneo naš, a neki drugi savez. Živimo u ubeđenju da će najviši organ FSS, ipak, preispitati ovako rigorozan stam, a ako do toga i ne dođe, Smederevo će nastaviti da živi. Dok postoje teorteske šanse spremni smo da preostale četiri utakmice odigramo na najvišem nivou i pokažemo da nam je mesto u ovom karavanu – jasan je Lončar.

Izvor: Sportski žurnal

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)