Smederevska Palanka: Južnokorejska kompanija gradi fabriku

Južnokorejska kompanija Kyungshin Cables (Kingšin Kejbls) započeće uskoro u Smederevskoj Palanci gradnju fabrike za proizvodnju elektronskih komponenti za automobilsku industriju, koja će uposliti 1.000 radnika, najavio je predsednik te opštine Nikola Vučen, piše Ekapija.

– Za samo nekoliko dana počinje investicija koju smo dugo čekali, počinje izgradnja fabrike koja će obezbediti 1.000 radnih mesta za naše građane. Na ovom mestu, za godinu dana radiće 1.000 naših Palančana. Svoje mesto pod krovom fabrike koja će biti jedinstvena u Srbiji, pronaći će mnogo mladih inženjera i drugih struka koji će sa našim prijateljima iz kompanije Kyungshin Cables graditi budućnost u automobilskoj elektro-industriji, napisao je Vučen na svom fejsbuk profilu.

Podsetimo, početkom marta potpisan je Memorandum o razumevanju kojim se predviđa gradnja fabrike u kojoj će biti zaposleno između 700 i 1.000 radnika. Delegacija kompanije je najavila da će uložiti 24 miliona evra u postrojenje i uposliti 1.000 radnika.

Fabrika će biti izgrađena u industrijskoj zoni na Guberašu u Smederevskoj Palanci.

Kyungshin Cables ko, Ltd. je jedna od kompanija koja pripada Kyungshin Grupi, koja proizvodi auto-delove i isporučuje ih, uglavnom, kompanijama Hyundai i Kia Motors.

Izvor:ekapija,presek / Foto:M.J.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)