Udovičić: Od ponedeljka treninzi u zatvorenom

Nakon mesec i po dana bez sporta, polako se stvari vraćaju u normalu. Fudbaleri su prethodnih dana počeli sa treninzima, a sada će isto moći da urade i košarkaši, pošto se dozvoljavaju treninzi u zatvorenom!

Ovo je saopštio ministar sporta Vanja Udovičić, nekadašnji vaterpolista i dugogodišnji reprezentativac naše zemlje. On je istakao da će pored povratka treningu sportista koji treniraju u halama, biti ukinute i mere za sportiste na otvorenom.

Sportisti u Srbiji od ponedeljka će moći da treniraju i u zatvorenom prostoru, izjavio je ministar Vanja Udovičić.

On je u razgovoru za portal Telegraf.rs otkrio da će se istovremeno ukinuti sva ograničenja vezana za trening na otvorenom, gde je do sada bilo dozvoljeno da na jednom treningu bude maksimalno 10 ljudi.

„Sport je već nekoliko dana aktivan i krenuo je u laganom ritmu da se vraća u punom kapacitetu. Naša želja je da u narednih nekoliko dana omogućimo sportu da zasija punim sjajem i da u punom kapacitetu mogu svi sportisti da se vrate trenažnom procesu i u tom smislu, zbog povoljnije epidemiološke situacije, odlučeno je da sportisti mogu da se vrate da treniraju i u zatvorenim sportskim objektima, očekujemo da od ponedeljka krene apsolutno normalno treniranje i u otvorenim i u zatvorenim sportskim objektima“, rekao je Udovičić.

Nastavak Superlige Srbije najavljen je za 30. maj, odnosno nakon nešto više od tri nedelje priprema koje će klubovima biti na raspolaganju. Još uvek nije odlučeno kakav će biti kraj košarkaške sezone, a odbojkaški savez je tokom pauze proglasio šampione.

Izvor:rts/Foto:rtv

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)